Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Groententorentje recept
Groententorentje recept

Groententorentje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Was de courgette en aubergine. Snijd de courgette in 8 plakken van 1/2 cm. Snijd de aubergine in 4 plakken van 1/2 cm. Bestrooi de courgette en aubergine met zout. Laat ze 20 minuten in de vergiet uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een rooster met de bolle kant naar boven. Laat ze in het miden van de oven in 20 minuten zwart worden. Neem de paprika uit de oven en laat hem 5 minuten in een plastic zak rusten. Ontvel de paprika. Meng de olijven met tomaten en knoflook tot een smeuige pasta. Breng de tapenade op smaak met zout. Bestrijk de plakken courgette en aubergine met olijfolie. grill de groenten enkele minuten aan beide kanten op een rooster. Laat ze een paar minuten afkoelen. Snijd de mozzeralla in plakken. Leg op 4 bordjes eerst een plak aubergine, bestrijk het met de tapenade. Dan 2 plakken courgette erop leggen en weer tapenade. Leg dan een plak mozzarella erop en als laatste de paprika.

Allergenen Informatie

Voor dit groententorentje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven