Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Carpaccio van gerookte eendenborst recept
Carpaccio van gerookte eendenborst recept

Carpaccio van gerookte eendenborst


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Spoel de eendenborstfilets af onder koud stromend water en dep ze goed droog. Leg ze op een snijplank met het vel naar boven en snij de huid in. Zo schuin om de 1 cm en ook in de andere richting zodat er ruitjes ontstaan. Laat ze even op kamertemperatuur komen en doe ze vervolgens 20 - 25 minuten in de rookoven met de huid omhoog. Hier loopt het vet uit tijdens het roken en dat trekt dan in het vlees. Haal ze na 20 - 25 minuten uit de rookoven controleer de kerntemperatuur ( 60-65 gr) en laat ze rusten. Snij ze desnoods even door om te checken of ze niet nog even moeten ( Pas op voor Salmonella). Ze moeten net gaar zijn. Laat ze nu een half uurtje rusten. Als ze zijn afgekoeld snij ze dan zo dun mogelijk. Snij met de vetlaag naar boven. Dikke plakken zijn niet te kauwen en gewoon niet weg te krijgen en het moet tenslotte carpaccio worden. Mooier is nog om ze te snijden op een snijmachine.

Maak een dressing van vers geperste sinaasappelsap van 2 sinaasappels. Rasp er voor een betere smaak nog wat geraspte sinaasappelschil door. Proef het sinaasappelsap. Is ze erg zoet voeg dan een beetje citroensap toe. Voeg de blaadjes van de tijm en bieslook en mosterd er aan toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg als de smaak goed is pas de olie toe en klop dit tot een dressing. Een jampot is ook handig alles erin en dan flink schudden.

Pak de laatste sinaasappel en snij de boven en onder kant er van af zodat de schil en het witte vliesje eraf zijn. Leg de sinaasappel op een snijplank en snij ook de rest van de schil eraf. Snij nu uit de gepelde sinaasappel partjes maar zodat de vliesjes netjes blijven zitten. Hou die apart voor decoratie.

Gooi de pijnboompitten in een koekenpan en bak ze goudbruin. Voeg als ze nog gloeiend heet zijn hier zout aan toe. Laat ze daarna op een stukje keukenpapier afkoelen.
Doe de sla op de borden en leg de gesneden eendenborstfilets en sinaasappelstukjes er over heen. Doe de dressing eroverheen en de pijnboompitjes. Vervolgens de geraspte kaas erover heen. Heerlijk !

Serveersuggesties

Heerlijk voorgerecht voor de kerst maar smaakt het hele jaar door. Ik heb met kerst er nog granaatappel pitten bij gedaan voor de rode kleur. Staat gewoon leuk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit carpaccio van gerookte eendenborst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven