Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koude tomaten-komkommersoep recept
Koude tomaten-komkommersoep recept

Koude tomaten-komkommersoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd hem in plakjes. Pureer de tomatenblokjes, komkommerplakjes en ui met de staafmixer. Breng het geheel op smaak met zout. Druk het mengsel door een zeef tot een glad mengsel. Zet de soep afgedekt 2 uur in de ijskast. Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en pers de knoflook er boven uit. Bak de broodblokjes in de knoflookolie tot croutons. Bestrooi de croutons met peterselie. Schenk de koude soep (gazpacho) in 4 soepkommen. Serveer de gazpacho met de croutons en peterselie in aparte kommetjes ernaast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit koude tomaten-komkommersoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven