Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Trio van vis


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pangasiusrolletjes:
Snijd 1 schaaltje pangasiusfilet in reepjes. Strooi er 2 tl Provençaalse kruiden over en peper naar smaak (voeg geen zout toe). Rol de stukjes vis in een plakje ontbijtspek. Bak de rolletjes ca. 5 min. in een grilpan of koekenpan.

Gevulde tomaten:
Meng de garnaaltjes met de crème fraîche, de dragon, 1 eetlepel azijn en wat peper. Laat dit mengsel even staan. Was de tomaten, snijd ze een stukje van het midden door zodat het takje eraan blijft zitten (zie foto). Hol ze uit met een lepel. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper en druppel er wat azijn in. Verdeel het garnalenmengsel over de tomaten en leg ze per twee op een bord.

Taartje van zalmmouse:
Voorbereiden:
Zet de kleine ronde (ramequin)bakjes klaar. Snijd de geschilde komkommer in de lengte in 6 dunne plakken. Bestrijk de binnenkant en bodem van de bakjes dun met olie. Leg dan een plak komkommer tegen de binnenwand en druk deze aan. Laat de zalm uitlekken en verwijder graten en velletjes.

Bereiden:
Pureer de zalm met behulp van een elektrische keukenmachine. Roer de mayonaise, zure room, het citroensap, de cayennepeper en de dille erdoorheen. Week de gelatineblaadjes enkele minuten in een met koud water gevulde kom. Knijp het vocht uit de zacht geworden blaadjes. Verhit ca. 2 eetlepels water in een steelpan en los de gelatineblaadjes hierin op. Giet dit bij het zalmmengsel en roer goed door elkaar. Verdeel het zalmmengsel over de bakjes en zorg dat de komkommer tegen de binnenkant op zijn plaats blijft zitten. Laat de bakjes met zalmmousse afgedekt met folie in de koelkast enkele uren opstijven. Plaats de bakjes met de moussekant op een bord. Stort de vulling op het bord. Garneer de zalmmousse met enkele kappertjes en eventueel een takje dille.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit trio van vis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven