Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Krabsalade (van verse krabpoten) recept
Krabsalade (van verse krabpoten) recept

Krabsalade (van verse krabpoten)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de krabpoten gaar in 30 min. goed afspoelen en laten afkoelen. Kraak de poten en haal het vlees eruit. Snijd het in kleine blokjes, strooi wat peper en zout erover. Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder het zaad en het vocht. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder de buitenste bladeren van de sla. Was de krop. Maak de bladeren droog met behulp van een slacentrifuge. Neem de dikste nerven weg en snijd de bladeren daarna in smalle reepjes. Maak de dressing door eerst citroensap te vermengen met wat peper en zout. KLop daarna de olie erdoor en voeg de tuinkruiden toe. Haal de slareepjes door de dressing en verdeel ze als bedjes over 4 bordjes. Haal daarna de tomaatblokjes door de dressing en verdeel die over de sla, doe daarna hetzelfde met de krab. Serveer direct.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit krabsalade (van verse krabpoten) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Krabsalade (van verse krabpoten) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Krabpoten 30(!) minuten koken? Hou het op 3(!) en laat ze afkoelen in eigen vocht. Tenzij je liefhebber bent van droge zooi!
  Johan Spinnewijn gaf dit recept op 31 oktober 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven