Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Noorse garnalen-salade recept
Noorse garnalen-salade recept

Noorse garnalen-salade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook het ei hard, laat het onder de koude kraan schrikken en pel het. Hak het ei fijn. Was de blaadjes sla en droog het. Leg telkens 2 blaadjes als een soort "kommetje" in elkaar. Roer de mayonaise, citroensap en mosterd door elkaar. Neem de dille van de takjes en hak klein. Snij de kleine augurkjes klein. Meng met de dille (hou wat achter voor de garnering) en stukjes ei door de mayonaise. Schep hier de garnalen door. Verdeel de garnalen mayonaise over de sla kommetjes en garneer met de achtergehouden dille.

Serveersuggesties

Noorse garnalen zijn groter en iets minder van smaak dan de Hollandse garnalen. De Noorse garnalen die bij West Groenland worden gevangen zijn meestal MSC-gecertificeerd. Bijvangst van vis wordt door de vismethode zoveel mogelijk voorkomen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit noorse garnalen-salade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven