Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Frisse salade met geitenkaas , spek en honing recept
Frisse salade met geitenkaas , spek en honing recept

Frisse salade met geitenkaas , spek en honing


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Maak een dressing van 3 el wijnazijn , 1 el honing , de fijngesnipperde knoflook ,blaadjes van 2 takjes tijm,fijngesneden rozemarijn , beetje verse peper en snufje zout. Roer dit even flink zodat de honing oplost, Laat het daarna even staan en voeg dan 6 el olijfolie toe. Roer het nog eens flink door tot het geheel eruit ziet als een soort sausje.
Bak een afbak stokbrood af maar doe dit op 185 graden zodat het sokbrood wel warm/gaar word maar niet knapperig is. Laat even afkoelen en snij er 12 gelijke sneetjes van zo’n 3cm dik.
Snij de 2 tomaten 1 keer door en dan elk deel in 8 partjes. Bestrooi de partjes met peper en zout. Snij de paprika in reepjes en vervolgens in blokjes.
Bak de pijnboompitjes even aan in een pan. Maar pas op ze zijn zo verbrand ! Voeg als je nog lekker heet zijn wat zout toe en laat zo afkoelen.

Snij de geitenkaas in 12 even dikke plakken en bestrijk elk plakje met wat honing en doe op elk stukje een klein beetje verse tijm . Wikkel de geitenkaas in het ontbijtspek . Zorg dat het spek mooi afdekt en bak de geitenkaas-pakketjes in de koekenpan. Let op zodra ze bruin beginnen te worden dreigt de kaas er uit te lopen en dan moeten ze direct uit de pan.

Leg de “pakketjes” op een stukje stokbrood ( 3 per persoon ) en leg die weer onder de grill zodat ze verder kunnen warm worden / roosteren. Meng de ui bij de sla en doe de dressing er over en Pak 4 grote borden en verdeel tomaten en paprika over de borden en wat pijnboompitjes er over strooien. Vervolgens de stukjes stokbrood onder de grill vandaan halen en op elk bord 3 leggen. Doe boven op nog een paar blaadjes tijm en klaar is kees.

Gegeten in Frankrijk met Jan en Marina in 2008. Lekker tamelijk zwaar als voorgerecht hou hier rekening mee. Kan ook als maaltijd door.

Serveersuggesties

Lekker tamelijk zwaar als voorgerecht hou hier rekening mee. Kan ook als maaltijd of als lunch door.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit frisse salade met geitenkaas , spek en honing recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven