Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekleurde rijstsalade recept
Gekleurde rijstsalade recept

Gekleurde rijstsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar en droog. Pel en snipper het sjalotje. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Snijd de bleekselderij in in dunne plakjes. Klop de mosterd, sinaasappelsap, kruidenazijn, honing, en zout tot een vinaigrette. Klop de olie erdoor als het zout is opgelost. Meng de rijst met het sjalotje, appel, bleekselderij en vinaigrette en laat het afgedekt 2 uur rusten. Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Schil de grapefruits tot op het vruchtvlees en snijd de vliesjes tussen de partjes los. Vang het sap op. Bewaar de halve schillen voor serveren. Roer de yoghurt, mayonaise, honing en bieslook tot een dressing. Voeg het opgevangen grapefruitsap toe. Meng de dressing goed door elkaar. Schep de kalkoenfilet en de helft van de dressing door de rijstsalade. Schep de halve grapefruitschillen en garneer om en om met gekleurde partjes grapefruit. Geef de restende dressing er apart bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekleurde rijstsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven