Groene salade met avocado en geroosterde kip

Ingrediënten

+ -
print

Voor de salade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Roer in een kommetje 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil met de , , , 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel door elkaar.
    Voeg en naar smaak toe.
  2. Bestrijk de kiprepen met dit mengsel en laat even intrekken.
  3. Schil voor de salade de en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
    Roer 2 eetlepels sinaasappelsap met de , ()olie en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een dressing.
  4. Voeg en naar smaak toe.
    Schep de , en er luchtig door.
  5. Rooster de in een droge hete koekenpan.
  6. Wentel de kiprepen door de .
  7. Verhit de rest van de , bak de kiprepen in ca. 10 minuten krokant en gaar en keer ze halverwege om.
    Verdeel de salade over vier borden of kommen en strooi de pijboompitten erover.
  8. Leg de kip erop.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Groene salade met avocado en geroosterde kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Een eetlepel chilipoeder lijkt me wat aan de ruime kant, ik denk 1/2 theelepel is genoeg. De salade is lekker.
rone 16 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
200 kcal
10%800 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groene salade met avocado en geroosterde kip