Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipsalade recept
Kipsalade recept

Kipsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng het water met de bouillontabletten en zout aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw aan de kook en laat de kip heel zachtjes gaar trekken in 20 minuten. Laat daarna afkoelen. Snij het kippenvlees in dobbelsteentjes. Verdeel ook de appel in blokjes, besprenkel met citroensap en snij de augurk en de olijven in stukjes. Doe dit alles in een kom. Roer de zure room door de mayonaise samen met de mierikswortel en zoveel zout, peper, citroensap en suiker, dat een pittig sausje ontstaat. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartier staan. Bekleed één grote of 4 eenpersoonsschaaltjes met blaadjes sla en schep er het kipslaatje op. Geef er eventueel geroosterd brood of toast en boter bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven