Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Praline van gerookte zalm met garnaaltjes, herfstsalade en kruidendressing recept
Praline van gerookte zalm met garnaaltjes, herfstsalade en kruidendressing recept

Praline van gerookte zalm met garnaaltjes, herfstsalade en kruidendressing


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper het sjalotje zeer fijn. Fruit het glazig in ongeveer 1 minuut. Laat deze afkoelen. Draai in de blender de eidooier met de witte wijn en laat dit even draaien. Voeg de sjalot toe plus de kruiden. Voeg de olie toe eerst druppelsgewijs, later in een klein straaltje, zodat er een mayonaise ontstaat. Meng de garnalen met de kruidenmayonaise. Leg de plakjes gerookte zalm op een plasticfolie, verdeel de garnalen er over en bind de folie bijeen zodat er een bolletje ontstaat. Maak de gewassen en droog geslagen slasoorten aan met de kruidendressing. Leg in het midden van het bord de sla en leg in het midden van de sla de praline. Garneer het bord met de kruiden dressing. Bereidingswijze kruidendressing: Blender de gepelde sjalot, knoflook, azijn en de helemaal fijn. Voeg de selderij en de helft van de olie toe en laat dit nog even draaien. Voeg nu de rest van de olie toe en laat nog even draaien. Wrijf de dressing door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat suiker toe, als de dressing te zuur van smaak is.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit praline van gerookte zalm met garnaaltjes, herfstsalade en kruidendressing recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven