Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Prei-appel-ananassalade met ham en ei recept
Prei-appel-ananassalade met ham en ei recept

Prei-appel-ananassalade met ham en ei


Ingrediënten


12

Bereidingswijze


De ingrediënten voor deze salade worden niet onder elkaar gezet, maar laagsgewijs opgebouwd in een kom. Laat de selderij uitlekken in een zeef en verdeel over de bodem van een saladekom. Laat ook de maïs uitlekken in een zeef en leg deze op het laagje selderij. Snijd de ham in reepjes en leg deze weer boven op de maïs. Laat de ananas uitlekken, snijd in stukjes en leg deze bovenop de ham. Snijd de eieren in plakjes en leg deze op de ananas. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in julienne-reepjes en leg deze weer op de eieren. Verdeel de hele pot yogonaise over de laag appels. Maak de prei schoon, snijd in zeer dunne ringetjes en strooi deze als laatste laag over de yogonaise. Garneer met wat reepjes ham, stukjes ananas en schijfjes ei. Dek de kom af met huishoudfolie en bewaar hem in de koelkast.

Serveersuggesties

Deze salade doet het voortreffelijk bij de barbecue. Wanneer je de beschikking hebt over een verse ananas kun je naast het vruchtvlees het groen gebruiken voor garnering.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit prei-appel-ananassalade met ham en ei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Prei-appel-ananassalade met ham en ei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Heerlijk! Ik ga het vast en zeker nog een keer maken.
  Jan gaf dit recept op 6 juli 2017 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven