Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade Beaujaise recept
Salade Beaujaise recept

Salade Beaujaise


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was en droog de andijvie en verdeel het over 4 borden, bak het spek in de koekepan op een half hoog vuurtje in enkele minuten in eigen vet, het mag niet knapperig worden. Maak een vinaigrette door de azijn, olie, mosterd en een snufje zout samen met een eetlepel water glad te kloppen. De bekroning van een salade is een perfect zacht gekookt ei. Prik de eieren met een eirerprikker aan de stompe kant in. Breng een pan water aan de kook en laat de eieren er van een lepel af in glijden. Eieren van gemiddelde grootte die uit de koelkast komen, zijn in 4 minuten zacht gekookt. Laat de eieren even schikken in koud water, maar haal ze daar meteen weer uit. Ze moeten warm op de salade. Pel de eieren uiterst voorzichtig, doe de croutons en de spekjes op de sla, besprenkel flink wat vinaigrette en leg er een ei boven op.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit salade beaujaise recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven