Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade Lyonnais recept
Salade Lyonnais recept

Salade Lyonnais


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was en pluk de sla. Snijd het spek in plakjes. Snijd het brood in blokjes. Pel en halveer de knoflookteen. Knip de bieslook fijn. Mix een vinaigrette van 1,5 eetlepel azijn,honing en de mosterd. Voeg al kloppend de olie toe. Meng wat van de bieslook erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin op laag vuur de broodblokjes met de knoflook krokant. Breng op smaak met zout. Bak op middelhoog vuur het spek uit in een koekenpan. Breng 1 liter water met 3 eetlepels azijn aan de kook. Laat het water zachtjes koken. Breek 1 ei in een soeplepel en laat het voorzichtig in de pan glijden. Doe dit ook met de rest van de eieren. Pocheer de eieren 4 minuten. Schep de eieren met een schuimspaan uit het water. Snijd de rafelige randen eraf. Maak de sla en rest van de bieslook aan met de dressing en verdeel het over 4 borden. Verdeel het spek en de croutons erover. Leg de gepocheerde eieren op de salade. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit salade lyonnais recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven