Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade van gamba’s en inktvisringen met knoflook-ketjapdressing recept
Salade van gamba’s en inktvisringen met knoflook-ketjapdressing recept

Salade van gamba’s en inktvisringen met knoflook-ketjapdressing


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Was de sla en pluk het in fijne stukjes en laat het goed uitlekken. Verhit in een koekenpan een klein beetje olijfolie en bak de pijnboompitjes hierin goudbruin. Bestrooi de pijnboompitjes met zout en laat ze in een zeefje afkoelen en eventueel uitlekken. Was de kerstomaatjes en snijd deze door het midden. Pel de gamba’s. Als je verse inktvis gebruikt, deze goedschoonmaken en in ringen snijden. Diepvriesringen goed laten uitlekken. Voor de dressing: Doe een teentje knoflook in de keukenmachine met de ketjap en het kerriepoeder. Draai dit tot de knoflook helemaal fijn is. Giet dan langzaam de olijfolie erbij tot het een homogene massa is geworden. Bereidingswijze: Verdeel de sla over 4 borden, verdeel ook de pijnboompitjes met de kerstomaatjes en giet er wat dressing overheen. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en door een knoflookpers geperst teentje knoflook. Verhit in een wok een flinke laag olie zodat je hierin kunt frituren. Bestrooi de inktvisringen en de gamba’s met peper en zout. Bak de gamba’s goudbruin in de koekenpan. Haal de inktvisringen door de bloem en frituur deze in de olie tot ze goudbruin zijn. Leg de inktvisringen op een stuk keukenrol zodat het vet hierin word opgenomen. Verdeel de inktvisringen en de gamba’s over de salade. De salade is klaar om te serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit salade van gamba’s en inktvisringen met knoflook-ketjapdressing recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven