Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Slaatje van zalm, tonijn, garnaal en witloof recept
Slaatje van zalm, tonijn, garnaal en witloof recept

Slaatje van zalm, tonijn, garnaal en witloof


Ingrediënten


Bereidingswijze


Mix de tonijn met een soeplepel mayonaise zodat je een mousse bekomt. Neem 4 apperitiefschaaltjes (ik gebruik vierkante van zo'n 8 x 8 x 4 cm). Op de bodem doe je ongeveer een soeplepel van de tonijnmousse en smeer deze egaal open. Neem nu een stronk witloof, houd deze vast aan de kop en snijd er de kop af (zo'n 3 a 4 cm). Zet nu deze afgesneden kop met de punt in de zalmmouse en het valt mooi open zoals een witte roos. Doe dit voor de 4 schaaltjes. Neem nu de gerookte zalm en rol ze per sneetje op en snijd ze middendoor. Steek ze er 2 op de hoek van elk schaaltje. In het hartje van het witloof (het roosje) doe je een theelepeltje cocktailsaus en strooi er dan wat garnaaltjes over. Pel de tomaat en snijd ze in kleine vierkante blokjes en leg er een paar in het schaaltje ter afwerking. Dit is een zeer lekker slaatje als voorgerecht of amuse en het presenteert heel mooi.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit slaatje van zalm, tonijn, garnaal en witloof recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven