Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Thaise gehaktsalade recept
Thaise gehaktsalade recept

Thaise gehaktsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pof de rijst in een droge koekenpan tot ze lichtbruin is, laat ze afkoelen en stamp ze fijn in een vijzel. Bedek een schaal met smalle reepjes ijsbergsla. Doe de bouillon met 1 eetlepel vissaus, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel fijngewreven rode peper en een theelepel suiker in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de tartaar toe en en verhit het geheel totdat de tartaar kruimelig en bruin is. Voeg de rijst, de sereh en de sjalot toe en meng alles goed. Breng het mengsel op smaak met nam pla , citroensap en gedroogde peper en voeg wat suiker toe als het te zuur is. Proef na 15 minuten intrekken nogmaals en corrigeer de smaak naar behoefte. Leg het vleesmengsel als een bergje op de slabladeren en garneer met in slierten gesneden spaanse peper en bestrooi met korianderblad en de lenteuitjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit thaise gehaktsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven