Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Soep van cantharellen recept
Soep van cantharellen recept

Soep van cantharellen


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak de champignons schoon en snij klein. Snijd de grote cantharellen doormidden en snipper de sjalotjes. Laat de boter in de soeppan smelten en fruit hierin de grotchampignons en sjalotjes zacht. Strooi hier de bloem over en fruit 2 minuten. Voeg de bouillon toe en breng al roerend langzaam aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Bak intussen de cantharellen. Breng ze op smaak met zout en peper. Pureer de soep in de pan met een staafmixer. Meng er vlak voor het serveren de sojasaus, room en cognac door. Garneer de soep op het laatste moment in de kommen of borden met de cantharellen en bestrooi met peterselie.

Serveersuggesties

Eigenlijk zitten er meer champignons in deze soep dan cantharellen. Maar omdat de soep eerst gepureerd wordt en dan de cantharellen toegevoegd worden, krijgt de soep toch deze naam. In plaats van slagroom kan ook zure room of mascarpone worden gebruikt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit soep van cantharellen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven