Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrahams Mosterdsoep recept
Abrahams Mosterdsoep recept

Abrahams Mosterdsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de prei in halve ringen. Verhit de bakboter en bak hierin de spekjes aan. Voeg de prei toe en bak deze even mee. Haal dit mengsel uit de pan. Smelt de roomboter en voeg de bloem toe. Roeren met een houten lepel. Zet de roux op een zacht vuur en laat hem 10 minuten garen. Giet de warme bouillon in hele kleine gedeeltes bij de roux, telkens roeren tot het glad is en 10 minuten laten koken. De soep eventueel zeven. Mosterd naar smaak (!) toevoegen, goed roeren en room toevoegen. Niet meer laten koken. Voeg als laatste de spekjes en de prei toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abrahams mosterdsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Abrahams Mosterdsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • I.p.v. Kippenbouillon heb ik groentebouillon gebruikt. Bij ca. 3/4 l soep ook nog 90 g rode linzen 10 min.gekookt en gepureerd. De soep krijgt zo een goede dikte. I.p.v. prei heb ik een handje fijne s... Lees reactie
    Sylvia de Bakker gaf dit recept op 17 februari 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven