Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aspergesoep met ham recept
Aspergesoep met ham recept

Aspergesoep met ham


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de asperges, schil ze en snijd er het onderste stukje af. Breng de asperges samen met de schil en het bouillontabletje aan de kook. Neem na 15 minuten de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 minuten op laag vuur doorkoken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes. Smelt de boter in een soeppan, strooi de bloem erover en roer die door de boter. Voeg het kookvocht van de asperges beetje bij beetje bij de boter. Laat de soep nog 15 minuten op een laag vuurtje doorkoken. Maak het ei fijn met een vork en voeg dit samen met de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep. Breng het geheel op smaak met zout en peper en strooi de peterselie erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aspergesoep met ham recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven