Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Avgolemono, griekse soep met ei en citroen recept
Avgolemono, griekse soep met ei en citroen recept

Avgolemono, griekse soep met ei en citroen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze met het mooie groen in ringetjes. Smelt de boter in een pan en fruit de lente-uiringetjes zachtjes 3 minuten. Voeg de bouillon toe en breng hem aan de kook. Roer de rijst door de kokende bouillon en kook de rijst in 8 minuten zachtjes gaar. Pers de citroen uit. Klop in een kom de eieren los met het citroensap en roer er, lepel voor lepel, 1 deciliter hete bouillon door. Neem de pan met soep van het vuur en klop het eimengsel door de soep. De soep mag niet meer koken want dan schiften de eieren. Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi de dille er over. Serveer de soep direct. Variatie: Voeg tegelijk met de rijst, kleine gehaktballetjes van 150 gram kippen- of lamsgehakt toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit avgolemono, griekse soep met ei en citroen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven