Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Borsjtsj (Russische rodebietensoep) recept
Borsjtsj (Russische rodebietensoep) recept

Borsjtsj (Russische rodebietensoep)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Mix 4 grofgehakte rode bieten met 1 deciliter runderbouillon tot een puree. Doe dit bij de rest van de bouillon en breng het aan de kook. Voeg het vlees, de rapen, de aardappel, savooikool en kruidentuil toe en laat het op een zacht vuur gaar koken gedurende 20 minuten. Voeg halverwege een scheut rodewijn azijn toe om de kleur frisrood te houden. Verwijder daarna de kruidentuil, kruid de soep met peper en zout en werk het af met de dobbelstenen gekookte rode biet (van 1 apart gehouden biet). Serveer het eventueel met eetlepel zure room. Geef er brood bij. * Dit is een vereenvoudigde versie van borsjtsj, met kant-en-klare runderbouillon. Eventueel kunt u zelf bouillon maken met schenkelvlees van rund, dat ook in de soep wordt geserveerd.

Allergenen Informatie

Voor dit borsjtsj (russische rodebietensoep) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Borsjtsj (Russische rodebietensoep) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik ga het zeker maken.
    Liliane gaf dit recept op 16 september 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven