Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broccoli-cremesoep recept
Broccoli-cremesoep recept

Broccoli-cremesoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


De broccolistronk in zijn geheel wassen. Met het keukenmes de roosjes eraf snijden.
Het uitje in dunne plakjes snijden. In de pan de boter leggen en daarop de uienschijfjes en wat tijm.
De boter zachtjes laten smelten dan het bouillonblokje erop leggen en daarop de in kleine gelijkmatige stukken gesneden broccolistronk. De melk erover gieten en het hete water. De deksel erop en ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken. Met de staafmixer alles fijnmalen, de roosjes en wat nootmuskaat erbij doen, deksel erop en ca. 4 minuten terug op het vuur, maar niet laten koken
Op smaak brengen met zout en peper en serveren met een schepje crème fraiche in de soep.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit broccoli-cremesoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven