Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cappuccino van knolselderij en ciabattastengels recept
Cappuccino van knolselderij en ciabattastengels recept

Cappuccino van knolselderij en ciabattastengels


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak de bouillon.
Snipper de sjalotjes en de knoflook.
Knolselderij in brunoise snijden.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Platte peterselie fijn snijden.
Bak de plakjes spek in een pan bruin en knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Spek verkruimelen.
Bereiding:
Fruit de sjalotjes en knoflook, voeg de brunoise van knolselderij toe en laat even meegaren.
Voeg de kerrie toe en laat even meegaren.
Voeg de bloem toe en laat even meegaren.
Afblussen met de witte wijn.
Voeg nu de bouillon en de kookroom toe en laat 30 minuten zachtjes trekken.
Pureer de soep, wrijf de massa door een zeef en breng op smaak.
Verhit wat olie in een pan en bak de paddenstoelen. Breng op smaak.
Schuim de soep net voor het uitserveren op met de staafmixer.
Oven voorverwarmen op 180 C.
Snipper de knoflook en snijd de peterselie klein.
Meng olie met de knoflook, peterselie en peper.
Snijd het brood in plakken van 2 cm breed.
Leg het brood in het oliemengsel en schud het geheel om tot al het brood gelijkmatig met olie bedekt is.
Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
Afbakken in ca. 11 minuten, tot het brood goudbruin en knapperig is.
Verdeel de champignonplakjes over de voorverwarmde soepkommen.
Schep er de opgeschuimde soep over.
Bestrooi met stukjes spek en peterselie.
Geef er een ciabattastengel bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cappuccino van knolselderij en ciabattastengels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven