Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cock-a-leekie (Schotse kippe-preisoep) recept
Cock-a-leekie (Schotse kippe-preisoep) recept

Cock-a-leekie (Schotse kippe-preisoep)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de kip met de prei, het water, de laurier, en de tijm aan de kook. Als het éénmaal kookt, draai dan het vuur laag en leg de deksel op de pan. Laat alles minstens 2,5 uur zachtjes doorkoken tot de kip volledig gaar is (mag gerust van het bot vallen) Haal de kip uit de pan en laat hem goed afkoelen. Voeg de pruimen en de gort toe aan de soep en laat dit nog eens 30 minuten doorkoken. Haal het vlees van de kip en snijd het zo nodig kleiner. Voeg het kippenvlees in de laatste 5 minuten toe aan de soep. Breng de soep op smaak met peper en zour. Traditioneel wordt er bij deze soep grof bruinbrood geserveerd.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit cock-a-leekie (schotse kippe-preisoep) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven