Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep met broodkorstjes recept
Erwtensoep met broodkorstjes recept

Erwtensoep met broodkorstjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Blanke fonds bereiden. De spliterwten daags voorzien laten weken in veel koud water en gezouten spek. Ui en wit van prei en bleekselderij reinigen en eminceren. De groenten sueren en bevochtigen met blanke fonds. Spliterwten en het spek op zijn geheel en kruidentuiltje toevoegen. +/- 30 min. frémir. Kruidentuiltje verwijderen, spek uithalen en in kleine stukjes snijden. De soep mixen, daarna passeren door een puntzeef, terug laten opkoken en afsmaken met peper en zout brood: in croutons snijden en bakken in geklaarde boter, apart doorgeven. De extra fijne erwtjes: beetgaar maken in kokend, lichtjes gezouten water. Afgieten en verfrissen. kervel: plukken, spoelen, en fris bewaren. Bij het doorgeven de fijne erwtjes, de kervelpluksels en de stukjes spek aan de soep toevoegen, croutons afzonderlijk serveren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit erwtensoep met broodkorstjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven