Erwtensoep van Oma

Ingrediënten

+ -
print

Eventueel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Was de erwten en zet ze op met 3,5 liter koud water.
  2. Voeg de karbonades toe en breng aan de kook.
  3. Schuim af.
    Voeg nu het en de aardappelblokjes toe en laat de soep 2 uur zachtjes koken.
    Laat het laatste kwartier de verse meekoken.
    Voeg de gesneden prei, de , de winterpeen en de toe en laat een kwartier meekoken.
    Verwarm de in de soep.
  4. Nu 5 deciliter water en de bouillonblokjes toevoegen en naar smaak en .
    Haal de karbonades en de uit de soep en snijd ze respectievelijk in blokjes en plakjes.
    Doe ze terug in de soep, breng eventueel op smaak met en .
    Snijd het in dunne plakjes.
  5. Leg deze op het en besmeer dun met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst en sambal
  • worst en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in roggebrood en ketjap
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in worst
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • knolselderij en bladselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • worst kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • rookworst en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Erwtensoep van Oma heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Dit recept voor het eerst geprobeerd. Wat een geweldig lekkere ervaring was dat, volgens mij de lekkerste erwtensoep die ik ooit heb geproefd. Heerlijke geuren en vol van smaken. Ik heb alleen Eé... Lees reactie
Bart 6 november 2011
Vraag me af uit welk deel van Ned. je komt. Bij ons duurt het beduidend langer om erwtensoep te maken. Ga die van jou beslist proberen.
GMH Scholten van Benthem 24 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
203 kcal
10%812 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Erwtensoep van Oma