Franse Uiensoep

Ingrediënten

+ -
print

Eventueel: 1 glas witte wijn

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Smelt de en bak er gedurende 15 minuten de en de knoflook in.
  2. Voeg peper, zout en toe en laat het geheel 5 minuten smoren.
  3. Doe er de (en eventueel de wijn) bij en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  4. Doe de sneden brood in een grote of vier eenpersoonskoppen.
  5. Giet de soep erbij en bestrooi met de .
  6. Schuif het geheel in een warme oven of onder de voorverwarmde grill, tot de goudbruin is geworden.
  7. Variatie:
  8. bak voor de wat ontbijtspek uit.
  9. Haal deze uit het vet en voeg die weer toe als de soep klaar is.
25
25
25

Variaties op Franse Uiensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Franse Uiensoep
VariatieAantalGang
Franse uiensoep6Soepen
Franse uiensoep (op basis runderbouillon)1Maaltijdsoepen
Franse uiensoep met kaas1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon en stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stokbrood
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon en stokbrood
  • boter, bouillon, stokbrood, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bouillon
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
151 kcal
7%604 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Franse Uiensoep