Franse uiensoep
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Soepen
- Uiensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van lautje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
Bereidingswijze
- Verhit de en de olie in een grote steelpan met een dikke bodem en fruit hierin de uisnippers 10-12 min.
- tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de fijngesneden knoflook, de en de toe en laat alles 30-35 min.
- koken onder regelmatig roeren.
- Roer de er goed door.
- Giet de en de bouillon er bij en breng alles aan de kook.
- Schuim de soep zonodig af draai het vuur lager en laat de soep 45 min.
- zachtjes koken.
- Roer desgewenst de er door.
- Verwarm de grill voor.
- Wrijf elk sneetje in met het overgebleven knoflookteentje.
- Zet 6-8 vuurvaste soepkommen op een bakplaat en vul ze voor driekwart met soep.
- Leg een sneetje in elke kom.
- Strooi er geraspte kaas over en zet de kommen 3-4 min.
- ca. 15 cm onder het grill-element tot de kaas begint te bubbelen.
- Serveer de soep kokend heet.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Franse uiensoep430m
-
Recept
Franse uiensoep430m
-
Recept
Franse Uiensoep445m
-
Recept
Uiensoep met venkel445m
-
Recept
Uiensoep445m
-
Recept
Tomaten-uiensoep435m
Variaties op Franse uiensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Franse uiensoep | 6 | Soepen |
Franse uiensoep (op basis runderbouillon) | 1 | Maaltijdsoepen |
Franse uiensoep met kaas | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- wijn, runderbouillon, stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stokbrood
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn, runderbouillon, stokbrood
- boter, runderbouillon, stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, wijn, brandy
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 12 kcal | 0% | 96 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |