Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Goed gevulde kippensoep recept
Goed gevulde kippensoep recept

Goed gevulde kippensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de soepkip in een grote pan en schenk er 1,5 liter water bij, Breng het water aan de kook en verwijder met een schuimspaan het bovendrijvende schuim. Doe de ui, prei, wortel, bleekselderij, peperkorrels, foelie en het bouquet bij de kip en laat het 1,5 uur tegen de kook aan trekken. Neem de kip uit de bouillon en verwijder de botten. Snijd het vlees klein. Zeef de bouillon door een fijne zeef boven een schone pan en breng op smaak met zout en peper. Laat de bouillon in 2.5 uur geheel afkoelen en schep het gestolde vet eraf, Verwarm de bouillon en voeg de kip, paprika, lente-ui en vermicelli toe. Laat de soep op laag vuur 3 minuten doorwarmen en roer de vermicelli en de bladselderij erdoor. Breng de soep eventueel nog op smaak.

Serveersuggesties

Lekker met in reepjes gesneden flensjes. In plaats van vermicelli is taugé ook erg lekker, maar dan pas op het laatst toevoegen, hij moet knapperig blijven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit goed gevulde kippensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Goed gevulde kippensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Prima pagina
    Melief gaf dit recept op 22 januari 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven