Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Groene aspergesoep met ricotta, basilicum en zwarte olijvencroutons recept
Groene aspergesoep met ricotta, basilicum en zwarte olijvencroutons recept

Groene aspergesoep met ricotta, basilicum en zwarte olijvencroutons


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de croutons: Pureer de olijven met de olijfolie tot een pasta in een keukenmachine. Snijd de korsten van het brood en snijd het in blokjes. Wentel de blokjes in 1 eetlepel olijvenpasta (bewaar de rest voor een ander recept) en bak goudbruin in een anti aanbakpan. Snijd de taaie uiteinden van de asperges, was de stengels en hak ze fijn. Smelt boter in een grote pan en fruit de asperges met de suiker. Voeg de kippenbouillon toe en kook de asperges gaar. Mix daarna de asperges met hun kookvocht, de ricotta en basilicum. Kruid met peper en zout. Giet in diepe soepborden en werk af met de croutons en een scheutje extra vergine olijfolie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit groene aspergesoep met ricotta, basilicum en zwarte olijvencroutons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven