Recensies van Groentesoep van mijn moeder
Terug naar Groentesoep van mijn moederRecensies
-
Idd, ik weet niet hoe 'jong' je bent,maar een échte soep van moeders staat minimaal 2 uur te trekken. Mijn moeder zette het op een vlamverdeler (niet koken) een hele nacht op het vuur. Ook bouillonblokjes en groenten bouillon in kuipjes waren haar vreemd. Er gingen verse kruiden in zoals: selderij (of maggiplant) peterselie, bieslook, ui, wortel en prei. De verse groenten kruiden werden met een touwtje gebonden in de bouillon van een stuk soepvlees en schenkel (event. mergpijpje) mee getrokken en voordat de soep wordt 'afgemaakt' eruit gehaald. Het vlees werd eruit gehaald, fijn gesneden, en van verse groenten en vermecelli voorzien. De soep werd niet meer gekookt....maar 'doorgetrokken' tot ook de groenten en vermicelli (bijna) gaar waren. Gelukkig mogen we er nog steeds elk weekend van genieten :-)Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Mijn ervaring is dat runderpoulet toch wel minimaal 2 uur moet opstaan om het vlees gaar te krijgen en smaak aan je bouillon te krijgen en je gehaktballetjes hoeven maar een minuut of tien.Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren