Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Italiaanse tomatenroomsoep recept
Italiaanse tomatenroomsoep recept

Italiaanse tomatenroomsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de boter in een pan en bak hierin de ui tot hij zacht is. Voeg de tomaat, 3 deciliter groentebouillon en het zuiveringszout toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 20 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat de soep afkoelen. Pureer de soep in een keukenmachine en wrijf hem door een fijne zeef in de pan. Voeg de rest van de bouillon en de fusilli toe en zout en peper. Doe de suiker erbij, breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes koken. Schep de soep in warme soepkommen en garneer met een lepel room en verse basilicumblaadjes. Serveer direct met de croutons. Variatie: Als u sinaasappel-tomatensoep wilt maken, vervang dan de helft van de bouillon door dezelfde hoeveelheid sinasappelsap en garneer de soep met de rasp van een sinasappelschil. Voor tomaten-wortelsoep vervangt u de helft van de bouillon door dezelfde hoeveelheid wortelsap. Doe er tegelijk met de ui 175 gram geraspte wortels bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit italiaanse tomatenroomsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven