Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kippensoep recept
Kippensoep recept

Kippensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de soepkippen goed schoon van binnen en van buiten. Doe ze in een grote pan en voeg evt. wat zout toe. Zet de pan op middelgroot vuur tot het kookt en zet het dan kleiner. Laat de soep maar lekker trekken!. Snijd ondertussen alle groenten klein en doe ze in een vergiet. Als je klaar bent met snijden even lekker afspoelen onder de stromende kraan. Leg ondertussen de bladselderij gewassen en uitgelekt (en in een builtje) in het vriesvak. Dan hoef je 'm niet te snijden, maar kun je 'm kruimelen! Als de kip gaar is, schep je 'm uit de pan en laat 'm uitlekken. Zet hem in de koelkast om goed af te koelen. Doe ondertussen alle groente (of zoveel als je zelf wilt, je kun altijd een deel invriezen) in de bouillon. Laat maat lekker op klein vuur pruttelen. Als de kip is afgekoeld, kun je 'm gaan "uitpluizen! ". Alles wat er niet fris uitziet (zoals adertjes, het vel, vet en botten) kun je wegdoen. De rest maak je klein en doe je terug in de bouillon. Doe de rijst of vermicelli pas als laatste, anders wordt ie klef!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kippensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven