Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knoflooksoep (gepocheerde ei) recept
Knoflooksoep (gepocheerde ei) recept

Knoflooksoep (gepocheerde ei)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Knoflook in stukjes snijden. Laat de olijfolie heet worden. Bak de knoflook even 1 min. Giet wat bouillon in de koekenpan. Breng dit aan de kook. Giet dit over in een soeppan. Voeg nu de rest van het bouillon toe, met peper en zout. Laat de soep even koken. Doe daarna het vuur laag. Breek de eieren vlak boven de pan. Verzamel het eiwit met een vork erheen. Laat de eieren ongeveer 3 min. heel langzaam meekoken. Haal de eieren er dan met een schuimspaan heel voorzichtig uit. Leg ze op de borden. Giet nu de hete bouillon over het ei. Strooi nu wat paprikapoeder (mild) op de eieren, met wat peterselie. Tip: Bak 4 sneetjes dun brood in de olie met knoflook, mooi bruin. Uit pan halen en uitlaten lekken. Bij hete soep opdienen, stukjes brood er in bij toevoegen anders gewoon serveren met stokbrood.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit knoflooksoep (gepocheerde ei) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven