Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knoflooksoep met paddestoelen recept
Knoflooksoep met paddestoelen recept

Knoflooksoep met paddestoelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de teentjes knoflook van de bolletjes los en blancheer ze 1 2 minuten in kokend water. Laat ze in een zeef uitlekken en pel ze. Snijd de champignons in plakjes, houd er vier 5 achter voor garnering. Smelt de boter in een koekenpan en smoor de champignons 5 minuten zachtjes (zweten) in de boter. Haal ze uit de pan en hou ze apart. Smoor de teentjes knoflook en de tijm in het achtergebleven vocht - met het deksel op de pan - in 10 tot 1 5 minuten zacht en gaar. Roer er de bloem door en blijf roeren tot de bloem geheel is opgenomen. Schenk er al roerend, met beetjes tegelijk, de bouillon en de melk bij. Laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer de massa met een staafmixer of in een snelmengbeker. Voeg dan de champignons toe en laat weer aan de kook komen. Maak op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper. Roer er van het vuur af de room door. Snijd de achtergehouden champignons in flinterdunne plakjes. Garneer de soep met fijngehakte peterselie en de plakjes rauwe champignons.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit knoflooksoep met paddestoelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven