Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Noordzeesoep recept
Noordzeesoep recept

Noordzeesoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote kookpan. Hak de ui en de peterselie fijn en meng. Doe de zorgvuldig schoongemaakte mosselen in de pan en bestrooi met het peterselie-uimengsel en peper. Laat alles op een hoog vuur koken tot de schelpen opengaan. Haal de mosselen uit de schelpen en houd ze apart. Zeef het kooknat. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit daarin de gehakte selderij. Voeg dit met de inktvis bij het gezeefde kooknat van de mosselen. Laat de soep 5 minuten doorkoken. Bedruip alles met citroensap Overgiet alles met de visbouillon, voeg de kleingesneden kabeljauw en de laurierblaadjes toe en laat de soep 2 5 minuten pruttelen. Voeg 2 minuten voor het einde van de bereiding de mosselen toe en wat witte peper en laat alles nog even doorwarmen. Serveer de soep met stokbrood.

Allergenen Informatie

Voor dit noordzeesoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven