Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oud hollandse erwtensoep recept
Oud hollandse erwtensoep recept

Oud hollandse erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng in een ruime soeppan 1 liter water met de hamschijf, de krabbetjes, het laurierblad, de peperkorrels, zout en bouillonblokjes aan de kook. Laat dit ca. 1,5 uur zachtjes koken. Schil en snijd ondertussen de knolselderij en de aardappels in blokjes. Snijd de prei in ringen. Voeg de knolselderij, aardappels, prei en doperwten na 1,5 uur toe. Laat alles nog ca. 15 minuten koken. Voeg dan de rookworst toe en laat alles nog ca. 15 minuten zachtjes koken. Snijd de bladselderij fijn. Haal het laurierblad en de peperkorrels met een schuimspaan uit de soep. Haal de hamschijf, de krabbetjes en de rookworst uit de soep. Laat even afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer of haal door een roerzeef. Verwijder de botjes en snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de worst in plakjes. Voeg het vlees weer toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met de bladselderij. Lekker met roggebrood met boter en katenspek en met geroosterd brood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oud hollandse erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven