

Pastinaaksoep
- Ierland
- Soepen
- 4 brioche(s)
- 30 minuten
- catelijnee
Ingrediënten
- 900 gram pastinaak
- 50 gram boter
- 1 ui, gehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1,2 liter hete kippenbouillon
- 1,5 deciliter slagroom
- zout en versgemalen peper
- VOOR DE GARNERING:
- bieslook of peterselie (fijngehakt) of croutons
Bereidingswijze
Laat de soep met het deksel op de pan ongeveer 20 min. sudderen, tot de pastinaak zacht is. Pureer de soep. Schenk er wat bouillon of water bij als hij te dik is. Breng hem indien nodig op smaak. Schenk de slagroom erbij en warm de soep door, maar laat hem niet koken.
Strooi wat bieslook of peterselie en/of croutons over de soep en serveer.
Meer Recepten
- Wortel (pastinaak)/sinaasappelsoep4 porties
40 minuten
mirjamopdekist - Broccoli/pastinaaksoep met garnalen4 porties
30 minuten
browney - Wortel/pastinaaksoep met gember6 porties
30 minuten
ik*
Allergenen Informatie
Voor dit pastinaaksoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Voorgerechten
- Soepen
- Pastinaaksoep