Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige Thaise kippensoep recept
Pittige Thaise kippensoep recept

Pittige Thaise kippensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pluk de korianderblaadjes van de takjes. Snijd 1 peper overlangs doormidden en verwijder de zaadjes. Breng de bouillon met de koriandersteeltjes, gehalveerde peper, citroengras en gember aan de kook en laat ca. 1 5 minuten trekken. Giet kokend water over de tomaten, laat ze 1 minuut staan en giet ze af. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd elk partje in de lengte in drieŽn. Snijd in smalle reepjes. Zeef de bouillon. Breng hem tegen de kook aan. Roer er de kip en de helft van de bosui door, sluit de pan en pocheer de kip in 5 minuten gaar. Maak de andere peper schoon en verwijder het steeltje en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Roer doperwten, sugarsnaps, peper, vissaus, tamarinde en limoensap door de soep en laat hem 2.5 minuten zachtjes koken. Roer er de tomaat door en verdeel de korianderblaadjes over 4 soepkommen. Schep de hete soep erop en bestrooi met de resterende bosui.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pittige thaise kippensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven