Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Romige kippensoep met balletjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de ui. Schil 1 wortel en was hem. Snijd beide grof. Breng de kip, de ui en de wortel samen met ca 1 theelepel zout, de bouillonblokjes en 2 liter water aan de kook. Laat het 4 5 minuten koken. Schil 3-4 wortels, was ze en snijd ze in schijfjes. Was de bloemkool en de broccoli en verdeel ze in roosjes. Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Giet de bouillon door een zeef, vang hem op en breng ca. 1/4 liter aan de kook, smoor hierin ca 5 minuten de wortels, bloemkool en de broccoli. Neem de groenten uit de pan. Verhit de olie in een grote pan. Druk de worst uit het vel en draai er balletjes van. Bak de balletjes in de olie en neem ze uit de pan. Verhit de boter in het braadvet. Bak de bloem kort mee. Roer de crème fraiche erdoorheen en breng de soep op smaak. Snijd het vlees van de botten en de huid en snijd het klein. Voeg het vlees samen met de groenten en de balletjes toe aan de soep.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige kippensoep met balletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven