Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Runder-groentesoep a-la Bartje recept
Runder-groentesoep a-la Bartje recept

Runder-groentesoep a-la Bartje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de runderschenkel op met 2 liter koud water. Breng alles langzaam aan de kook. Voeg de runderlap toe en wacht tot alles opnieuw aan de kook is gekomen. Schuim het oppervlak af. Voeg daarna de ui toe (doorsnijden en in grillpan beide helften zwart bakken). In iedere helft een kruidnagel steken met de peperkorrels en verkruimel het laurierblad. Voeg dit alles aan de soep toe. Temper de warmtebron en laat de soep geruime tijd trekken 2 tot 5 uur. Schakel daarna de warmtebron uit en laat de pan met de bouillon een half uurtje staan. Zeef de bouillon hierna door een tevoren vochtig gemaakte (kaas)doek of fijne zeef of vergiet. Laat het vlees en de schenkel op een groot bord koud worden en snijd het dan in kleine stukjes. Maak bleekselderij en worteltjes schoon en snijd ze in piepkleine blokjes. Maak daarna de prei schoon en snijd de groente in uiterst smalle ringetjes. Voeg de bouillonblokken naar smaak toe, daarna de groente met de doperwten. Snijd de selderij en bieslook fijn en voeg deze ook aan de soep toe. Laat alles goed doorkoken en voeg dan het vlees weer aan de soep toe. Maak de soep op smaak af met een scheutje madeira, worschestersaus, aromat, zout en peper. Smakelijk.

Allergenen Informatie

Voor dit runder-groentesoep a-la bartje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven