Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Snit (erwtensoep) recept
Snit (erwtensoep) recept

Snit (erwtensoep)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem een grote soeppan (formaat emmer), vul deze met voor de helft met water en doe er de bouillonblokjes in.
Voeg de karbonades, spek, spliterwten, zout en de kruiden toe en breng het aan de kook.
In de tussentijd de knolselderij schillen en in 2 stukken snijden. De ene helft geheel in de pan de andere helft in fijne blokjes snijden en ook toevoegen in de pan.
Was, schil en snijd de wortel, aardappel, prei, ui en de selderij fijn en voeg toe in de pan.
Laat de erwtensoep aan de kook komen om vervolgens het een paar uur zachtjes te laten trekken(tussendoor de halve knolselderij eruit halen). Als laatste half uurtje voor opdienen rookworst er bij doen in schijfjes.

Serveersuggesties

Erwtensoep is pas snit (snert) als het een nachtje is blijven staan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit snit (erwtensoep) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven