Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatenroomsoep met basilicum recept
Tomatenroomsoep met basilicum recept

Tomatenroomsoep met basilicum


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontvel de tomaten en leg ze even apart.
Ui en wortel schoonmaken en grof snijden. Verwarm de roomboter in een soeppan, voeg de ui en wortel toe en stoof 5 minuten op half vuur. Af en toe omroeren.
Tijdens het stoven de tomaten in stukken snijden en het groene hart verwijderen, de knoflook schoonmaken en snipperen en de takjes van de basilicumblaadjes verwijderen.
De tomaten, knoflook, basilicumblaadjes, kruiden, tomatenpuree, bouillon en water (zie bouillon potje) toevoegen, het geheel aan de kook brengen en op laag vuur in 4 5 minuten gaarkoken.
Laat de soep wat afkoelen en verwijder het laurierblad. Maak er vervolgens met een staafmixer een glad geheel van.
Voor het serveren de room toevoegen en al roerend op laag vuur opwarmen zonder te laten koken.

Serveersuggesties

Serveren met blaadje basilicum een vleugje room

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tomatenroomsoep met basilicum recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven