Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatensoep J.O recept
Tomatensoep J.O recept

Tomatensoep J.O


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de kerstomaten van de tak en doe ze in een ovenschaal. Bij sommige mag het groen eraan blijven zitten. Snijd de gewone tomaten in kwarten en doe ze ook in de ovenschaal. Pers 4 teentjes knoflook en voeg dit aan de tomaten toe, samen met een flinke scheut olijfolie, peper en zout. Zet dit in een voorverwarmde oven op 200 graden celsius voor 15 minuten.
Breek de ciabatta in kleine stukken. Pers de knoflook fijn en meng dit met een flinke scheut olijfolie. Verdeel dit over de ciabattastukjes en zet dit in de oven (in een schaal) totdat ze knapperig zijn geworden.
Snijd de rode uien in stukken en bak ze in een scheut olijfolie gaar. Voeg een paar lepels basalmicoazijn toe en laat dit bijna helemaal droogkoken.
Voeg de tomaten en uien bij elkaar en pureer in een keukenmachine. Serveer met verse blaadjes basilicum. De ciabatta kan los geserveerd worden om aan de soep toe te voegen.

Serveersuggesties

Eventueel een schepje creme fraiche toevoegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tomatensoep j.o recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven