Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Uiensoep recept
Uiensoep recept

Uiensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de uien in dunne ringen.
Rasp de kaas.

Smelt de boter met de olie in een grote pan met dikke bodem op matig vuur. Roer de uien en het zout erin en zet het vuur laag. Laat de uien, met het deksel op de pan, 55 minuten pruttelen tot ze goudbruin zijn. Roer zo af en toe.

Strooi de bloem over de uien en laat nog 2 minuten pruttelen.
Voeg de hete bouillon toe en laat het geheel nog eens 15 minuten pruttelen. Sluit de pan niet helemaal af en schuim de soep zonodig af.

Roer de cognac door de soep en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen. Strooi de kaas erover en zet in de oven tot de kaas bubbelt en goudbruin is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit uiensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven