Uiensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Flinke hoeveelheid (ongeveer halve kilo) uienringen met twee uitgeperste aanfruiten in wat .
  2. Goed blijven omscheppen tot de gecarameliseerd (licht bruin) zijn.
  3. Dit kan een minuut of 40 duren, de soep is zeker niet verpest als je het geduld niet kunt opbrengen en het na een kwartier al beu bent.

    Blus het geheel af met een scheut droge witte (maakt niet uit welke).
  4. Voeg de toe (1 tot 1. 5 liter).
  5. Maak het geheel af met verse tijm (of uit een potje maar vers is lekkerder).



    De finishing touch:
  6. schep de soep in ovenvaste kopjes, leg een op de soep met daarop een flinke hoeveelheid geraspte (bij voorkeur oude) kaas.

    Even onder de gril laten smelten.
25
25
25

Variaties op Uiensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Uiensoep
VariatieAantalGang
Uiensoep12Soepen
Franse uiensoep7Soepen
Gegratineerde uiensoep2Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • wijn en runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in beschuit
  • beschuit past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn, runderbouillon, beschuit
  • boter, runderbouillon, beschuit, oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • beschuit kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en beschuit
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in oude kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Uiensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker! Ja zo maak ik het ook ongeveer.
Catlis 13 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
94 kcal
4%376 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Uiensoep