Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Braziliaanse aardappelsoep recept
Braziliaanse aardappelsoep recept

Braziliaanse aardappelsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui op heel laag vuur in 8 minuten glazig. Ontvel intussen de tomaten: kruis de tomaten aan de bolle kant in, dompel ze even in kokend water en trek het velletje eraf. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Hak het vruchtvlees fijn. Schep de tomatenstukjes met het chilipoeder door de ui en bak het geheel nog 5 minuten op zacht vuur, regelmatig roerend. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Schep de aardappelblokjes door het tomatenmengsel en voeg de bouillon toe. Breng alles op hoog vuur aan de kook en laat de zoete aardappel in 1 5 minuten zachtjes garen. Pureer de soep met de staafmixer en warm hem nog even zachtjes door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de zoete aardappelsoep in 4 warme, wijde kommen en garneer met de feta en de koriander.

Allergenen Informatie

Voor dit braziliaanse aardappelsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven