Champignons met appel in bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Schil de , haal het klokhuis er uit en snijd ze in blokjes.
  2. Maak de paddenstoelen schoon met een droge doek.
  3. Snijd de paddenstoelen in schijfjes.
  4. Doe de in een pan met twee eetlepels water en kook ze gedurende 20 minuten onder regelmatig roeren.
  5. Smelt de in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen kort aan.
  6. Op smaak brengen met en .
  7. Meng de paddenstoelen met de appelmoes.
  8. Klop het op.
  9. Snij het in 6 gelijke stukken.
  10. Spreid ze uit op een met meel bestrooid werkvlak.
  11. Verdeel over het midden van het deeg het mengsel van paddenstoelen en .
  12. Smeer de randen van het deeg in met en vouw ze dicht.
  13. Leg ze 30 minuten in de koelkast.
  14. Maak de grof fijn met een mixer.
  15. Leg de bladerdeegpakketten omgekeerd op een ovenrooster op een vel bakpapier.
  16. Smeer ze in met en strooi daarover de fijngemaakte .
  17. Leg ze ongeveer 25 minuten in een op 210°C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  18. Serveren op een bedje van veldsla.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
329 kcal
16%1974 kcal
Vetten
23 g.
34%138 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%138 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Champignons met appel in bladerdeeg