Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Doperwtjescrémesoep met groenten en gamba's recept
Doperwtjescrémesoep met groenten en gamba's recept

Doperwtjescrémesoep met groenten en gamba's


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het lente uitje in flinterdunne plakjes en fruit deze in een braadpan in een scheutje olie, met 1 takje tijm en 1 blaadje laurier. Voeg de doperwtjes toe en bak ze een paar minuten mee. Schenk er ongeveer een halve liter bouillon op en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 25 minuten koken. Snijd ondertussen de courgette (alleen de schil), de wortel en de asperges in reepjes, de sjalotjes in plakjes en bak het geheel op hoog vuur in een koekenpan in een scheutje olie. Voeg na 4 minuten de in stukjes gesneden gepelde gamba's, zout en peper toe en draai het vuur na 2 minuten uit. Houd de zo verkregen garnering warm. Verwijder de tijm en de laurier, wanneer de soep klaar is en pureer de soep. Schenk de soep in kommen en garneer met de gebakken groenten en de gamba's. Maak af met peper uit de molen en een scheutje olijfolie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit doperwtjescrémesoep met groenten en gamba's recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven